Nakup

”Obstaja veliko lastnosti, ki delajo Biodesign bazene inovativne“, tako pripoveduje Allesandro Milani, direktor Api Italia in lastnik patenta Biodesign, „začenši z neinvazivnostjo, kjer je plavalni bazen harmonično umeščen v vrt, brez da bi pri tem uporabili kanček betona. Druga prednost je možnost, da plavalni bazen oblikujemo po želji in tako izpolnimo različne potrebe kupca in se prilagodimo lokalnim razmeram, pri tem se lahko doda poljubno število podvodnih sedežev ali plaž. Če bi s helikopterjem leteli nad katero koli plažo,“ nadaljuje gospod Milani, „bi videli, da se več kot 90% ljudi zadržuje na obali, kjer klepetajo, se sončijo ali igrajo. Vse to je mogoče tudi v Biodesign bazenu, ki je predvsem zaradi ekskluzivne arhitekture še posebej udoben in uporaben dlje časa, ko je poletna sezona že končana in so običajni, škatlasti bazeni, ki ne omogočajo nič drugega kot plavanje, že zdavnaj zaprti. Primerjajte prednosti Biodesign bazena z običajnim bazenom in si podarite oazo sprostitve.“

VPLIVI NA OKOLJE

Vplivi na okolje Biodesign bazena so precej manjši kot pri običajnih bazenih, in sicer iz naslednjih razlogov:

– Absolutno nobenih delov iz betona ali drugih, strukturno invazivnih materialov.

– Stabilnost izkopa zaradi nagnjenih sten z naklonom od 10°do max. 50°.

– Olajšanje območja izkopa: končni, z vodo napolnjen Biodesign bazen tehta precej manj kot izkopana in odstranjena zemlja.

– Tesnila, ki so v stiku s tlemi, imajo naslednje lastnosti: EPDM: je kemično stabilen in popolnoma inerten, ne vsebuje nobenih škodljivih aditivov in težkih kovin, prav tako ne oddaja nobenih škodljivih snovi v okolje. Stara oprema EPDM se lahko skuri in izkoristi za toplotno energijo (saj ne proizvaja dioxina) lahko se odvže v smeti ali pa ponovno uporabi za izdelavo novih EPDM izdelkov. EPDM je alternativa za PVC kot to poimenuje Greenpeace.

– Po podatkih Biodesigna so pravilno utrjene smole inertne in se lahko razgradijo enako kot materiali iz kamna, skupaj s kremenom ali granulatom iz marmornega kamna.

TRAJANJE GRADNJE

Biodesign plavalni bazeni so lahko lahko končani v občutno krajšem obdobju kot običajni bazeni iz betona.

ESTETSKI ELEMENTI

Biodesign bazeni imajo obliko, ki se popolnoma integrira v pokrajino, imajo plaže, kjer se lahko otroci varno igrajo, počivališča na obali, podvodne sedeže in stole, da lahko še bolj uživate v svojem bazenu. Dizajn, sprostitvene cone, športne površine in varnost: Biodesign bazen izpoljnuje želje vseh kopalcev.

Edinstvena oblika, pesek v različnih barvah in velikostih nas spominjajo na sončno svetlobo osamljenih atolov. Oblika bazena je vedno prilagojena meram in globinam, ki jih želi naročnik.

SEZONSKA NEODVISNOST

Običajni bazeni so predvsem zaradi visokih stroškov in vzdrževanja opreme le redko ogrevani in imajo zato omejen čas uporabe. To je kopalna sezona v poletnih dneh, ko so temperature zraka visoke. V preostalem delu leta ostajajo ti bazeni pokriti z grdimi pokrivali ali so popolnoma izpraznjeni. V Biodesign bazenu se voda ogreva zaradi patentiranega sloja/plašča in plaž bolj kot v običajnem bazenu enake velikosti, barve in enake prostornine. Z Biodesign bazenom boste imeli več kopalnih dni in več dni uživanja skozi celo leto. V hladnem delu leta prevzame Biodesign bazen značilnosti naravnega jezera in se prilagaja sezonskim spremembam na vrtu. Tako Biodesign bazen ponuja vrtu skozi vse leto več kot le kopanje v poletnih mesecih.