Tehnologija

Srce inovativnega Biodesign projekta je njegov proces gradnje, ki je mednarodno patentiran. Biodesign tehnologija predstavlja v svetu primer edinstvenosti „Made in Italy“. Biodesign – revolucionarni patent, ki je spremenil koncept bazena. Proces gradnje Biodesign plavalnih bazenov temelji na postopku 7-ih korakov:

1° korak : Modeliranje izkopa

Med samim izkopom se neposredno oblikuje jezero in vse različne globine, vključno s plažami in podvodnimi sedišči, ki bodo končani na roko. (Za razliko od gradnje običajnih bazenov, kjer se naredi dosti večji izkop kot je sama dimenzija bazena in nato se mora zemlja zopet zasipati, pri Biodesign tehnologiji vnovično zasipanje ni potrebno). Ko je izkopavanje končano, se umesti sistem za kroženje vode.

Modeliranje izklopa

2° korak : Polaganje zaščitnega filca

Po postavitvi vseh potrebnih šob za obratovanje naprav, se v izkop položi zaščitni filc, tako da je EPDM tesnilni sloj zaščiten pred morebitnimi ostrimi kamni ali koreninami.

Polaganje zaščitnega filca

3° korak : Polaganje tesnilnega sloja

Na filc se položi EPDM tesnilni sloj, ki je zelo elastičen. Njegova visoka stopnja elastičnosti se prilagaja vsem premikom zemlje: brez, da bi se sloj poškodoval, ali da bi odtekala voda. V tej fazi se vse šobe in tudi skimer naprave za prečrpavanje prirobijo.

Polaganje tesnilnega sloja

4° korak : Polaganje strukturirane talne mreže

Na EPDM sloj se nato položi prva strukturirana talna mreža, ki je namenjena grobemu utrjevanju.

Polaganje strukturirane talne mreže

5° korak : Nanašanje grobega sloja

Naravni kremeni granulat se zmeša z nestrupenimi smolami in se ga nato ročno nanaša po celotni površini plavalnega bazena.

Nanašanje grobega sloja

6° korak : Polaganje strukturirane srednje mreže

Ko se posuši prvi kremenov sloj, se položi druga strukturirana mreža, ki je namenjena finemu utrjevanju.

Polaganje strukturirane srednje mreže

7° korak : Nanašanje finega zaključnega sloja

Drugi sloj iz granulata naravnega kamna zmešamo z nestrupenimi smolami in ga nato ročno nanašamo po celotni površini plavalnega bazena. Potem, ko je površina narahlo zglajena, se nanese še končni sloj nestrupene smole.

Nanašanje finega zaključnega sloja

Potrebna niso niti zidarska dela niti betoniranje. Končni rezultat so čisto individualni plavalni bazeni, edinstveni po obliki in eleganci, ki delujejo v skladu z varovanjem okolja, ne le v sami fazi gradnje, ampak tudi med uporabo, po zaslugi filtriranja in metodami dezinfekcije z minimalnim vplivom na okolje (MagnaPool™). Druga prednost, ki jo kupci zelo cenijo je neodvisnost od letnega časa: zahvaljujoč patentirani tehnologiji Biodesign se ti plavalni bazeni sami ogrevajo: posebna oblika bazena posledično vodi do zmanjšanja količine vode, brez zmanjšanja površine. Poleg tega kamen absorbira toploto in jo nato prenese na vodo, ki se segreva na naraven način, kar bistveno zmanjša stroške poslovanja. Ko se ohladi in ostajajo konvencionalni bazeni zaprti oz. pokriti z grdimi prevlekami, takrat Biodesign bazeni prevzemajo lastnosti naravnih jezer in se prilagodijo sezonskim spremembam na vrtu ali podeželju oz. okolju, v katerem stojijo oz. se uporabljajo. Zaradi vseh teh razlogov je Biodesign tehnologija vedno bolj cenjena, ne le od posameznikov, temveč tudi od občin, hotelskih kompleksov in javnih kopališč.

Biodesign – revolucionarni patent, ki je spremenil koncept bazena.